At dyrke spiselige planter i dit drivhus

4 minutters læsning
Del

Når du dyrker grøntsager og frugt i et drivhus, kan du forlænge sommervarmen og lyset og give dem mere tid til at udvikle deres smag, mens udelivet måske ikke har chancen for at modne helt, før efterårssuset kommer.

Fordi drivhuse beskytter planter mod vejr og vind, kan de sås direkte fra frø og dermed spire og gro uden problemer.

Følgende guider dig kort til den række af afgrøder, du kan dyrke i dem:

Basilikum

Basilikum vokser bedre i drivhuse, fordi den har brug for et lunt sted, varme og lys. Det er nemt at købe fuldvokset basilikum, så det er besværet værd at dyrke lidt mere usædvanlige sorter og så bruge dem, når de er blevet fuldvoksne.

Lilla basilikum, bredbladet Napoli basilikum og småbladet græsk basilikum er alle meget aromatisk velsmagende og kontrasterende. Alle sorter har brug for samme slags klima, de skal gødes med fritdrænende kompost og de skal vandes om morgenen.

For at få dem busket høst ved at plukke fra toppen af ​​stilkene.

Peberfrugt og peberfrugt (chilipeber)

Både peberfrugt og allehånde er glimrende til dyrkning i drivhuse. Frøene sår du om foråret, når de er 20°C eller mere, og når væksten er kommet, flytter du dem over i små potter, hvor de kan vokse, inden du planter dem ud i større beholdere.

Du kan høste i sensommeren og det tidlige efterår.

Citrus frugt

Disse anses ofte for at være svære at dyrke, men i virkeligheden er de nemme at passe og passer perfekt i de frostfrie drivhuse, hvor deres hvide blomster vil afgive en dejlig duft.

Et minimum på 10 ° C er nødvendigt for at frugter kan dannes og modnes. Plant ikke stiklinger, for de vil ikke bære frugt, før de er for store til at have i et drivhus. Køb i stedet et ungt træ og læg det enten i specialkompost til citrustræer eller i kompost blandet med groft sand.

Vand rigeligt om sommeren, men mere sparsomt fra efterår til forår, hvor der også kan beskæres.

Agurk

Indtil for nylig blev agurker normalt dyrket i drivhuse, men nu findes der hårdføre hybrider, som også kan dyrkes udendørs. Det er dog nemmere at dyrke den traditionelle cornichon i det beskyttende miljø, som et drivhus giver. Så kan du også begynde at høste allerede ved midsommer.

Frøene skal sås liggende på siden ved 20 ° C, og væksten skal vokse ved en minimumstemperatur på 15 ° C. Så planter du dem ud i drivhusbede eller specielle poser.

Vinstokkene skal enten bindes til høje pløkke eller hænges op fastgjort til snorene fra loftet.

Urter

Urter holder enten op med at være produktive, eller også dør de fuldstændigt. Men graver du dem op og sætter dem i potter og giver dem jævn temperatur og meget lys, varme og vand, kan du få dem til at gro igen.

Drivhuset er også et velegnet sted til mindre hårdføre krydderurter, f.eks. citrongræs som er en populær ingrediens i det thailandske køkken.

Salat blad

Salat og andre salatsorter kan sås tidligere i drivhuse end udendørs, hvilket giver en forårshøst. Sommervarme egner sig ikke til salatdyrkning, men når efteråret gør det køligere, går det godt igen.

Har du brugt dyrkningsposer til tomater og agurker, kan du så have dem til salatfrøplanter, der nøjes med den lavere grad af gødning, der bliver tilbage i poserne.

For de bedste resultater skal du vælge salatsorter, der anbefales til sommer- og vinterhøst.

Jordbær

Når jordbær dyrkes i drivhuse, udsættes de ikke for snegle eller andre skadedyrsangreb, og de rådner heller ikke på grund af for våd jord. De giver også en bedre høst og får som regel mere smag. Planterne skal dog udskiftes årligt.

Planterne i potter placeres i drivhuset sidst på vinteren eller det tidlige forår; når de blomstrer, skal de bestøves i hånden med en børste eller børste.

Derefter skal planterne gødes hver uge med flydende specialgødning, indtil frugterne begynder at blive røde. De skal plukkes, når de er jævnt røde.

Tomater

At kunne høste fuldt ud med søde, velsmagende tomater, der er modnet på stedet, er noget af det bedste ved at dyrke i drivhus.

Trim
Trim® Tomatgødning

Har du grønne fingre, og drømmer du om at dyrke mange, røde og friske tomater, som naturligvis også smager helt himmelsk? Så er det helt oplagt at benytte Trim 100% Naturlig Tomatgødning. Ved at benytte tomatgødningen vil du se et større udbytte, samtidig med at produktet fremmer den røde farve i tomaterne, så de fremtræder endnu mere indbydende. Det bliver derfor uhyre svært ikke lige at snuppe en bid, når du kommer forbi dine tomatplanter. Produktet bygger på et 100% naturligt indhold, så du får skønne tomater, som du med god samvittighed kan servere for hele husstanden, børn som voksne.  

Forskellige typer tomater kan dyrkes, så det er bedst at vælge mange varianter, lige fra oksekødtomater til cherrytomater. Enten i containere eller direkte i jorden. Lad aldrig jorden tørre ud.

Sideskud skal jævnligt fjernes, og hovedstammen skal understøttes af snor eller pinde. Hovedstammen skal skæres af, når den har fem til seks blomsterstande.


4 minutters læsning
Del