2 minutters læsning
Del

Valg af containere

Det lykkes bedst, hvis beholderen er mindst 40 cm bred og dyb. Store beholdere passer bedst til peberfrugter og tomater. Beholdere lavet af træ, ler eller papirmasse opvarmer ikke jorden så meget som plastikbeholdere gør. Vælger du ler, så vælg en glaseret, der forhindrer vandet i at fordampe gennem siderne.

Undgå mørke farver, hvis du bruger plastik; de absorberer sollys, som varmer jorden op og koger rødderne. Halve whiskytønder passer godt. Og også 20-liters spande.

Uanset hvilket materiale du bruger, skal der være drænhuller. Placer beholderen på mursten eller lignende for at forbedre dræningen.

Brug god jord

I en beholder får rødderne kun det, du giver dem. Giv planterne et godt grundlag ved at købe blomsterjord, som du blander med samme mængde varme eller ormekompost. Husk at tilsætte tomatgødning eller kalktilskud. Calcium er afgørende for modningen af ​​tomater og peberfrugter. De fleste tomatgødninger indeholder calcium. Disse er også velegnede som gødning til peberfrugter.

Fyld ikke beholderne helt ud til kanten; efterlad en margen på 2 – 5 cm til kompost. Brug barkpiller, strimlet bark, kompost eller sæk. Kompost reducerer fordampning og hjælper med at holde temperaturen nede. Hvis du dyrker tomater eller peberfrugter i skarpt sollys på en terrasse eller garageindkørsel, så sæt grøntsags- og/eller blomsterkasserne tæt sammen for at isolere tomat- og paprikarødderne.

Brønde og vandforsyning

Hold altid jorden fugtig. I forsommeren skal du vande sjældnere, da rødderne endnu ikke har fyldt beholderen. Når planten er vokset og sommervarmen kommer, bør du vande dagligt. Sørg for, at vandet optages af jorden og ikke bare strømmer gennem det smalle mellemrum, der kan dannes mellem tør jord og beholderen.

Tomater og peberfrugter dyrket i beholdere skal befrugtes oftere end dem, der vokser direkte i jorden. Hver gang du vander, skyller du noget af gødningen af, så du skal fortsætte med at gøde hele sæsonen. Gør det hver tiende dag. Sprøjt bladene med bladgødning, fx med tang eller fiskeemulsion hver tredje eller fjerde uge.

Trim
Trim® Tomatgødning

Har du grønne fingre, og drømmer du om at dyrke mange, røde og friske tomater, som naturligvis også smager helt himmelsk? Så er det helt oplagt at benytte Trim 100% Naturlig Tomatgødning. Ved at benytte tomatgødningen vil du se et større udbytte, samtidig med at produktet fremmer den røde farve i tomaterne, så de fremtræder endnu mere indbydende. Det bliver derfor uhyre svært ikke lige at snuppe en bid, når du kommer forbi dine tomatplanter. Produktet bygger på et 100% naturligt indhold, så du får skønne tomater, som du med god samvittighed kan servere for hele husstanden, børn som voksne.  

2 minutters læsning
Del