2 minutters læsning
Del

En tidlig sommer kærlighed

De er ikke kun dekorative, men har også en praktisk fordel, da de holder uønskede dyr væk takket være deres mærker. Disse hjælper også planten med at klatre.

Blomsterne kan være enkelte, semi-dobbelte eller dobbelte og blomstrer i sommermånederne. I sin enkleste form har den vilde rose 5 kronblade. Den semi-dobbelte kan have 7-20 kronblade og den dobbelte mere end 20. Normalt er de meget lys rosa men de kan også være hvide og t.o.m. mørk pink.

Efter blomstring dannes ovale røde frugter kaldet hyben. De er rige på C-vitamin og modner om efteråret og bruges i en række produkter fra cremer og medicin til urtete og syltetøj. Normalt har planten grupper på 5-7 savtakkede blade, men det kan variere afhængigt af sorterne. Nogle har kun 3 stk mens andre kan have op til 17 stk i hver.

Tips til succes med rosendyrkning

  • Rens døde kviste væk.
  • Rens døde skud og syge eller gamle svage dele væk.
  • Klip/skær maks. 5-7 mm over en knop og i en 45-60 graders vinkel.
  • Brug altid skarpt værktøj, der giver en ren skæreflade og undgå at knække kviste, da du så risikerer at beskadige planten.
  • Klip stilken over en knop, så den har nok lys og luft. Knoppen blomstrer så bedre og rosenbusken bliver smukkere.

Trim
Trim® Rosengødning

Giv kun dine planter den bedste næring Trim 100% Naturlig Rosegødning bygger udelukkende på naturlige ingredienser, som indeholder vigtige næringsstoffer. Disse spiller sammen med den naturlige kompost. Produktet sørger ligeledes for, at du gør dit for at give planterne de bedste vækstbetingelser. Gødningen frigiver næring i takt med rosernes behov gennem hele sæsonen, og på samme tid modvirker den ligeledes skadedyr og eventuelle svampesygdomme, så du på den måde giver dine roser de bedste forudsætninger for at vokse sig store og stærke. 

2 minutters læsning
Del