3 minutters læsning
Del

Hærd frøplanterne før plantning

At tilpasse dem fra et beskyttet indendørsmiljø til blæsende, kolde udendørsmiljøer og direkte sollys kaldes hærdning. Start denne proces så langsomt over en til to uger, og du får robuste frøplanter klar til at modstå alt, hvad naturen har i vente for dem. Fremskynd processen, og du risikerer, at de fortyndede planter bliver brændt i solen, beskadiget eller endda dør.

Start i det små

Hærd frøplanter i 6-14 dage. Metoden er, at man gradvist øger den tid, de får lov til at stå udendørs. Vand mindre i hærdningsperioden. Lad ikke planterne visne, men forkæl dem heller ikke ved at lade jorden være fugtig hele tiden. Stop med at gøde dem 3-4 dage før du planlægger at begynde at hærde. Begynd ikke at gøde igen, før du har plantet dem i haven.

Beskyt dem

Sæt frøplanterne på beskyttede steder i starten – beskyttet mod vind og direkte sollys. Lad dem derefter stå i filtreret sollys i 30-60 minutter og øge med samme mængde hver efterfølgende dag. Lad dem gradvist stå i den direkte morgensol og til sidst i fuld solskin midt på dagen. I slutningen af ​​hærdningen skulle de have vænnet sig til solen lige så længe, ​​som de bliver, når de plantes ud i haven.

Indtag frøplanterne de første to nætter. Hvis det er for svært at flytte dem ind og ud, så læg dem på et delvist skyggefuldt sted i et par dage. Under et træ, et bord eller i en låge er gode steder. Der er også steder ved en væg, der skygger for dem og dermed beskytter dem. Efter tre eller fire dage kan du stille dem et mere solrigt sted.

Pas på temperaturen

Hold styr på, hvordan nattemperaturen bliver. Hvis det falder til 0 ° C, skal planterne flyttes ind eller dækkes med polystyrenstof, der beskytter dem mod frost, men tillader sol og vand at passere. Du får den bedste beskyttelse, hvis stoffet ikke rører planterne.

Hvis det ikke bliver for koldt, så lad planterne stå udenfor i løbet af natten fra kl tredje eller fjerde nat. Stil dem på en væg eller under et bord, så de er delvist beskyttede. Fra. sjette nat kan du lade dem være ude om natten uden nogen beskyttelse.

Tid til at plante ud

Efter at have hærdet planterne i en uge til ti dage, vil du bemærke, at deres stængler er blevet stærkere. Plant dem ud i overskyet vejr eller i støvregn og når det er vindstille. Vand dem med flydende gødning, der er fortyndet på midten.

Efter plantning skal planterne fortsat beskyttes mod hård vind, frost, hagl eller kraftig regn. Beskyt dem under spande, servietter eller kopper. En ca. 4 liters plastikbeholder med afmonteret bund er glimrende at bruge som kop.

Trim
Trim® Plantenæring

Gør det med god samvittighed.  Hvis du ønsker at give dine planter de bedste vilkår, så de vokser sig store og stærke, og samtidig vil give dem de bedste forudsætninger for at klare de hårde vintermåneder, kan du give dem plantenæring. På den måde bliver dine planter mere modstandsdygtige, og ligeledes har de brug for mindre vand. I og med at produktet er fremstillet af 100% naturlige ingredienser, kan du samtidig også benytte det med god samvittighed og bare læne dig tilbage og nyde synet af sunde og velnærede planter, der stortrives.   


3 minutters læsning
Del