Friske krydderurter kan gøre den enkleste opskrift til noget ekstraordinært godt, enten du drysser timian over grillet fisk, tilføjer oregano til dine sommersalater eller forstærker smagen af ​​din basilikumpasta. Dine friske krydderurter giver strålende farver, der kun kan komme direkte fra din have. Og det behøver ikke at være en stor have. Mange krydderurter er perfekte til at dyrke i potter.

Her er instruktioner til at skabe en smuk og givende urtedyrkning i en halveret vin- eller whiskyfad i din have.

  • Først skal du sørge for, at tønden har drænhuller. Hvis ikke, bor 10 til 15 af disse i bunden af ​​tønden. Fyld den derefter med jord af god kvalitet.
  • Fugt jorden og begynd at plante. Plant urter, der breder sig rundt om tønden, f.eks. citron eller sølv timian, salvie eller oregano. Når de vokser, vil de dække toppen af ​​tønden. Læg persille eller basilikum (for at få en unik farve kan du prøve lilla basilikum) lige inden for den tynde kant. I midten af ​​tønden passer dild eller fennikel. Hvis der er plads, så tilsæt nogle dværg morgenfruer for at få lidt mere farve.
  • Alle disse urter trives bedst i sollys, og du skal vande tønden regelmæssigt; især når det er varmt. Inden for en måned har du en smuk tønde – og adgang til skønne friske krydderier.