3 minutters læsning
Del

Helt enkle metoder kan begrænse den kedelige opgave, det er at bekæmpe ukrudt, eller i bedste fald sørge for, at du slet behøves at gøre det. Der er mange alternativer til brugen af gammeldags kemisk ukrudtsmiddel, som ikke længere er lovligt. 

Områder som ikke er beplantet: gange/stier, gårdspladser og terrasser

Tage, facader, sten, porte, hegn, umalede udendørs træmøbler. Når områdene er vendt mod nord eller vest, så bliver de tit angrebet af mos, grønne/røde alger eller lav. Der findes nye produkter baseret på 100 % naturlige aktive ingredienser som virker ved kontakt – effekten er synlig efter kun få timer. 

Når det angår indkørsler, så blot en lille snusfornuftig bemærkning: hvis din indkørsel bliver brugt regelmæssigt og har en passende bredde, så vokser der ikke uønsket ukrudt der! Hvis ikke den bruges, så spørg dig selv, hvilket formål den tjener. 

For at holde havegange fri for ukrudt, så kan du bruge fyrretræsbark, træspåner eller mineralsk jordtildækning spredt ud på et stykke passende stofdug, som forhindrer materialet i at synke ned i jorden og sørger for korrekt dræning. En anden løsning: hvorfor ikke gå efter at have græsarealer, som bliver slået regelmæssigt? 

Glem ikke de “japanske trin”; flade sten, som danner en sti i din have: ingen vedligehold. 

For visse typer indkørsler er det en god løsning at lade græsset gro der for at undgå ukrudtet! Det er muligt med en sekskantet flisebelægning, som tillader græsset at sætte rødder, mens det sikrer en god bærekapacitet for køretøjer. 

Trim
Trim® Toxan Plænerens

Er din græsplæne præget af uønsket ukrudt flere steder?  Så kan vi varmt anbefale, at du benytter Trim® Toxan Plænerens – et middel, der er klar til brug, og som kan anvendes på alt bredbladet ukrudt, der måtte vokse frem mellem græsset. Produktet bekæmper effektivt alt bredbladet ukrudt i plænen, og da det optages i bladene og herefter transporteres ned gennem planten og ned til roden, hvor bekæmpelsen sker, er du sikker på, at der ikke opstår en genvækst.  Skader ikke græsset Tár hele ukrudtet, også roden Bredtvirkende og effektivt Plantebeskyttelsesmidler skal anvendes på forsvarlig måde. Læs altid etiketten og oplysninger om produktet før anvendelse.

Dyrkede områder: køkkenhave, frugthaver, prydbede

Gode vaner ift. vedligehold af jord 

Hvis du graver eller hakker i jorden, så kommer ukrudtsfrøene op til overfladen og bliver således spredt rundt.  Hvis du skærer rødderne over, så hjælper du planten med at sprede sig. Derfor anbefaler vi en greb, som løsner jorden og sørger for, at du nemt kan fjerne hele ukrudtsplanten (med rødder) ved håndkraft eller ved hjælp af en ukrudtsfjerner. 

Tildækning af jorden, så den aldrig bliver eksponeret – fx. flis 

Flis virker som en beskyttelsesskærm mod lys, mens det forhindrer væksten af ukrudtet (ved at skærme for sollyset og dermed fotosyntese).  Udover den gode effekt mod ukrudt, så er der andre fordele: mindre vandforbrug, gødningseffekt til jorden, beskyttelse mod erosion, forebyggelse af mange sygdomme, afskrækkende effekt mod snegle og så er det dekorativt. Forskellige typer jordtildækning kommer fra halm, bark, syntetisk flis, træspåner, lecakugler og meget mere. 

Flis er også meget effektivt mod ukrudt, når du planter hæk, men også i køkkenhaven i løbet af efteråret og vinteren, når du skal tildække områder, som ikke er dyrket. 

3 minutters læsning
Del