Hvis du gerne vil have din terrasse og indkørsel ren og pæn og fri for ukrudt, så er du kommet til det rette sted. I denne guide gennemgår vi alle trin til at få havegangene omkring dit hus til at tage sig bedst muligt ud! 

Det her skal du bruge for at komme i gang: 

Første skridt er at sørge for, at du har alt det nødvendige værktøj og ressourcer til at bekæmpe skidt og ukrudt.  

  • Adgang til varmt vand 
  • En spand 
  • En stiv børste  
  • En dunk med passende rengøringsmiddel 

Hvis du også har en højtryksrenser, så er den fin at tage med. Hvis ikke, så er det ikke en nødvendighed. Hvis det skal gøres rigtigt, så bliver du nok en anelse beskidt, så vi anbefaler lidt gammelt tøj og havehandsker. 

Trin 1: Fjern alt ukrudt. 

Ukrudt elsker at finde måder at overleve på i små afkroge eller hjørner af din indkørsel eller terrasse, så før vi kan starte med at gøre rent, så skal vi af med det. Den mest effektive metode er systematisk brug af ukrudtsmiddel, som vil dræbe det mest genstridige ukrudt/rødder, som er svært at grave op. 

Trin 2: Bland dit rengøringsmiddel. 

Bruger du et rengøringsmiddel, som ikke er beregnet til brug på terrassen, i havegange eller i indkørslen, så kan du efterlade kemirester og endda beskadige områderne. Derfor anbefaler vi brugen af produkter, som er udviklet til formålet. Det er ikke kun mere sikkert, men giver også meget bedre resultater. 

Du skal tilføje vand jf. instruktionerne på dunken og blande det i spanden. Hvis du bruger en højtryksrenser, så findes der ofte en tilhørende beholder, hvor du kan tilføje det blandede produkt. 

Trin 3: Hæld og skrub 

Nu er det tid til at hælde dit rengøringsmiddel på de områder på terrassen eller i indkørslen, som du ønsker at rengøre. Hvis der er tale om et større område, så kan det betale sig at dele det op i etaper, så dit rengøringsmiddel ikke udtørrer på overfladerne, inden du kommer til. 

Tag derefter den stive børste og gå i gang med at skrubbe områderne. Den stive børste fjerner let skidt og alger, når den arbejder sammen med rengøringsmidlet. Du vil blive overrasket over at se, hvor meget snavs, der kommer op eller løsner sig fra overfladerne, men det er helt normalt. 

Trin 4: Rens med rent vand 

Når du er tilfreds med resultatet, og alger og snavs er skrubbet væk, så skal du sørge for at rense områderne med rent vand. Hvis du bruger en højtryksrenser, så vil det meste være væk allerede, men du kan vælge at ændre indstilling til en mindre hård stråle, så du kan vaske det sidste væk. Bruger du ikke en højtryksrenser, så afhænger det af størrelsen af området, du er i gang med, men en helt almindelig spand vand eller en haveslange burde være rigeligt. 

Trin 5: Vedligehold  

Den bedste måde at undgå, at du skal rengøre din terrasse eller indkørsel tit, er at du ofte fejer og holder områderne fri for ukrudt ved at bruge et miljøgodkendt ukrudtsmiddel baseret på eddike eller fedtsyre , specielt i områderne mellem dine fliser. 

Lidt regelmæssig vedligehold sikrer, at din terrasse eller indkørsel holder længst muligt, så du kan nyde og værdsætte dem i mange år. 

Afhængig af hvilken type af indkørsel du har, så kan du prøve at trække ukrudtet op med håndkraft (se om du kan få roden med op)