2 minutters læsning
Del

Pas på dine roser

Her er nogle gode råd til at give dine roser en god start:

  1. Læg rødderne i blød natten over. Fjern emballagen og læg rødderne i en spand med mudret vand (leret klæber til rødderne og forhindrer dem i at tørre ud, når de plantes ud). Lad dem stå mindst natten over. Hvis du ikke har mulighed for at plante dem ud med det samme, så hold pakningen omkring rødderne fugtig, indtil det er tid til at plante dem ud. Hvis det tager flere uger, plant dem midlertidigt i en beholder. Og hold jorden fugtig.
  2. Vælg et solrigt sted. Roser har brug for mindst 6 timers direkte sollys om dagen for at trives. Hvis de bliver mindre, bliver de mindre modstandsdygtige og får færre blomster.
  3. Tjek jordens pH. Grav en tilstrækkelig bred og dyb hul, så rødderne komfortabelt kan passe ind i den. Få testet pH-værdien, så den er indenfor det, roser trives i (5,5-7,0). Få hjælp fra f.eks. en planteskole for at teste din jord og hvordan du eventuelt kan justere pH-værdien.
  4. Tjek at der er god dræning. Fyld pit med vand, lad det dryppe af og fyld det igen. Hvis det ikke er tørret helt inden for 24 timer, har du sandsynligvis problemer med dræningen. Den nemmeste måde er at plante et andet sted eller at plante i beholdere eller i høje blomsterbede.
  5. Plant korrekt. Bland den jord du gravede op med den samme mængde organisk materiale, f.eks. kompost eller barkflis. Kom noget af blandingen i bunden af ​​hullet, så der dannes en kegleformet bunke. Se nøje på rosenplanten. Fjern beskadigede eller døde rødder. Spred rødderne over bunken og kontroller dybden af ​​hullet. Rosenplanten skal plantes i cirka samme dybde som før (man kan se stilkens farve hvor) og med knopdannelsen på stænglen (hvor der er dannet en bule) over jorden. I koldere klimaer bør planten plantes flere cm dybere, så knopdannelsen dækkes af jord.
  6. Fyld hullet med jord og skab en vandingskanal rundt om planten. Vand rigeligt. Hvis plantens niveau skal justeres, kan du forsigtigt trække planten op til det rigtige niveau.
  7. Dæk jorden godt. Vælg organisk materiale f.eks. passende kompost eller barkflis. Dæk flere cm over knopdannelsen. Dette forhindrer stænglerne i at tørre ud.
  8. Så snart planten begynder at få blade, fjern komposten fra stænglerne og gød. Beskyt mod skadedyr og sygdomme med pesticider specielt udviklet til roser. Følg omhyggeligt brugsanvisningen på etiketten.
Trim
Trim® Rosengødning

Giv kun dine planter den bedste næring Trim 100% Naturlig Rosegødning bygger udelukkende på naturlige ingredienser, som indeholder vigtige næringsstoffer. Disse spiller sammen med den naturlige kompost. Produktet sørger ligeledes for, at du gør dit for at give planterne de bedste vækstbetingelser. Gødningen frigiver næring i takt med rosernes behov gennem hele sæsonen, og på samme tid modvirker den ligeledes skadedyr og eventuelle svampesygdomme, så du på den måde giver dine roser de bedste forudsætninger for at vokse sig store og stærke. 

2 minutters læsning
Del