Bunddaekkende roser

3 minutters læsning
Del

Disse lave, buskede planter bliver normalt 2,5-7,5 cm høje og er bredere end deres højde (7,5-15 cm eller mere i omkreds). Nogle sorter lugter ikke, men antallet af blomster mere end opvejer manglen på duft.

Tips til plantning

 • Vælg et solrigt sted – jo mere sol, jo flere blomster.
 • Sørg for, at jorden er godt drænet.
 • Skift jorden ved hjælp af organisk materiale.
 • Sæt dem i den rigtige afstand fra hinanden. Følg etikettens anbefalinger

Slip af med ukrudt

Mange af de traditionelle varianter, f.eks. vinca vin (periwinkle), pachysandra og vedbend, danner tykke tæpper, der afskrækker ukrudt. Bunddækkende roser ligger ikke som et tæppe på jorden og har ikke blade, der kvæler ukrudt, heller ikke i højsæsonen. (Og i hvileperioden kan stænglerne være helt uden blade). Ukrudt stikker ofte frem mellem stænglerne og findes ofte i bunden af ​​rosenplanten. For at slippe af med ukrudt:

 • Tænk på at få ikke-vævede stoffer.
 • Læg lag af fx barkflis eller lignende på jorden under de voksende stængler.
 • Brug ukrudtsbekæmpelse i det tidlige forår og det tidlige efterår for at forhindre ukrudt i at vokse.

Forskønne haven

De hurtigtvoksende jordroser kan spille mange roller i din have. Brug disse robuste skønheder, hvor du ønsker overflader med lavtvoksende monokrome planter. Du kan vælge at plante dem:

 • langs korridorer eller blomsterbede.
 • grupperet i blokke for at skabe farvechok.
 • dækker en skråning.
 • langs vægge.
 • danner en lav hæk.
 • langs indkørsler, hvor de ikke vil hindre udsynet.

Trim
Trim® Rosengødning

Giv kun dine planter den bedste næring Trim 100% Naturlig Rosegødning bygger udelukkende på naturlige ingredienser, som indeholder vigtige næringsstoffer. Disse spiller sammen med den naturlige kompost. Produktet sørger ligeledes for, at du gør dit for at give planterne de bedste vækstbetingelser. Gødningen frigiver næring i takt med rosernes behov gennem hele sæsonen, og på samme tid modvirker den ligeledes skadedyr og eventuelle svampesygdomme, så du på den måde giver dine roser de bedste forudsætninger for at vokse sig store og stærke. 

Typer af bunddækkende roser

Blanket roser

60 cm høj og 60 -180 cm i omkreds. Blade, der er modstandsdygtige over for sygdomme, blomstrer hele sæsonen og har begrænset højde. Afhængig af avlsvarianten kan formen være mere snoet end omfattende. Find ud af dens egenskaber før plantning.

Drivroser

Ca 45 cm høj og 60-90 cm i omkreds. Blade, der er modstandsdygtige over for sygdomme, blomstrer hele sæsonen og har en naturlig dværgstørrelse. Tips: Beskär till 120 cm höjd tidig vår.

Blomster-tæppe rosor

90 til 105 cm høj og 60-90 cm i omkreds. Danner små bakker i stedet for breder sig. Plant dem i partier for at dække jorden overalt. Har blade, der er modstandsdygtige over for sygdomme, blomstrer hele sæsonen, tornede stængler og tåler tørke som voksen. Tips: Beskær dem til en tredjedel i det tidlige forår.

Meidiland roser

Flere af forædlingssorterne egner sig som bunddække: Hvid Meidiland, Fire Meidiland (rød), Ruby Meidiland, Rød Meidiland og Magic Meidiland (lilla-pink). Tips: Meidiland er robust og passer perfekt på skråninger.

Små buskroser

Lav variant (maks. 75 cm), der danner bakker frem for spredninger. Har en busket form. Plant dem i partier for at dække jorden overalt. Eksempler på varianter: Gourmet Popcorn (hvid/gul i midten), Rabble Rouser (gul), Teeny Bloomer (rød og hvid) og What a Peach (abrikosfarvet).

Brogede roser

Buskroser, der er buskede og spredte. Kan bruges til at dække eller som klatreroser uden støtte. Eksempler på disse er: Sea Foam (hvid), Red Cascade (rød) og Yellow Ribbons (gul).

3 minutters læsning
Del