Planer om at lave en tærte? Hvad med denne lækre, sprøde, rustikke ferskentærte! Dette er en fantastisk opskrift at lave om sommeren og nyde som snack eller dessert. Prøv den, du vil ikke blive skuffet! 

Ingredients

Til mørdejen:

  • 200 g hvedemel T65 
  • 30 g fuldkornsrørsukker 
  • 1 æggeblomme 
  • 50 g blødt smør 
  • Lidt vand hvis nødvendigt 

Til blandingen 

  • 4 til 6 gule og/eller hvide ferskner
  • 100 g mandelmel
  • 50 g frisk ricottaost
  • 1 æg + 1 æggehvide
  • Citronsaft
  • Et par kviste frisk timian
  • 50 g smør
  • 4 spiseskefulde honning 
  • En knivspids fleur de sel 
  • 2 spiseskefulde mandelsplitter

Forberedelse

1. Forbered dejen. Bland alle ingredienserne i en skål, ælt med fingrene og håndfladen i ca. 10 min. Form en kugle, pak den ind i plastfolie og lad den stå i køleskabet i mindst 30 minutter. Rul derefter dejen tyndt ud på en bageplade, kun 3 millimeter. Den vil bage hurtigere og være sprødere. 

2. Vask og tør fersknerne. Skær dem i kvarte. I en lille gryde blandes smørret med honning og timian. Varm forsigtigt op, indtil blandingen er jævn. Hæld denne blanding på lommerne og lad hvile 10 min. 

3. Bland mandelmelet med ægget og fordel det på dejen, så der er 3 cm tilbage hele vejen rundt. Læg fersknerne i et rosenmønster. Hæld den resterende honning og smør ovenpå, hvis der er noget tilbage. Fold kanterne af den rustikke tærte op. Drys med mandelsplitter. Bages ved 180 °C i 30 minutter. 

4. Smag den med det samme den kommer ud af ovnen!