Majorelle-haven med de betagende farver

2 minutters læsning
Del

Jardin Majorelle-haven, en fantastisk have beliggende i Marrakesh er uden tvivl en af de smukkeste haver i verden og tiltrækker tæt på 600.000 besøgende om året. Den bemærkelsesværdige have er grundlagt i 1931 og med sine lyse farver var den i lang tid arbejdssted for maleren Jacques Majorelle. Da byen truede med at omdanne haven til et hotelprojekt, købte Yves Saint Laurent and Pierre Bergé den i 1980 og satte hans studio op i haven. Oasen bibragte ham uendelig inspiration til hans værker. 

En forbløffende have som viser Majorelles farver

Den eksotiske have blander livligt farvet arkitektur med planter fra hele verden. Jacques Majorelle, maler og ivrig botaniker skabte denne have som en base til hans studio.  Fontæner, keramikkrukker, vægmalerier og springvand er elementer i haven, som var hans inspirationskilder. Malerens bidrag til den unikke arkitektur til haven var lyse farver, som du kan finde på krukkerne, væggene og pergolaerne. En speciel farve skiller sig ud: en meget intens og lysende ultra-marineblå, som vi nu kalder: Majorelle Blå.  

Takket være malerens passion for botanisk kunst kan du nu se over 300 forskellige planter i haven, bl.a: en vigtig samling af kaktus, bambus, palmer, jasmin, agaver, bregner, vandplanter…  Disse planter blev hjemført af Jacques Majorelle fra hans utallige rejser rundt i verden og skabte en overraskende og unik diversitet. 

En magisk inspiration for Yves Saint Laurent

Med adresse på Yves Saint Laurent Street, er denne designer og modeskaber en vigtig brik i historien om haven. Under en af hans rejser til Marokko opdagede Yves Saint Laurent den fantastiske Majorelle-have og forelskede sig i den. Efter at have købt den i 1980, åbnede han den for turister så vi alle kunne nyde stedets skønhed, som inspirerede ham så meget. Han sagde: “I mange år har jeg set Majorelle-haven som en uudtømmelig kilde til inspiration, og jeg har ofte drømt om dens unikke farver”. Få skridt fra haven kan man finde Yves Saint Laurent museet og beundre hans mange kreationer med farver, som afspejler Majorelle-haven.  

Et ekstraordinært kulturområde

Stedet i Majorelle-haven, hvor malerens studio tidligere lå, kan man nu finde et Berber-museum. På museet kan du lære mere om de marokkanske berberes kultur, deres tøj og deres traditionelle smykker.  På museet kan du finde Yves Saint Laurent og Pierre Bergés personlige samling af berber-kunst.   

Så hvorfor vente med at besøge denne ekstraordinære have? 

2 minutters læsning
Del