Fra forår til sensommer er det figensæson! Udnyt denne velsmagende frugt og lav figenfocaccia! Focaccia er en lækker type italiensk fladbrød nogle gange sammenlignet med en tyk pizzaskorpe. Lær her hvordan du laver din egen!

Ingredienser

  • 250 g økologisk hvedemel
  • 15 g frisk gær
  • 150 ml varmt vand
  • 50 ml olivenolie + 30 ml
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • Frisk rosmarin
  • 1 håndfuld pinjekerner
  • 3 store figner

Forberedelse:

1. Kom melet i en stor skål eller i en foodprocessor, lav et hul i midten og tilsæt den friske gær. Tilsæt lidt lunkent vand (pas på, at det ikke er varmt, da dette vil dræbe bakterierne i gæren). Lad det hvile i 5 minutter. Tilsæt derefter saltet og 50 ml olivenolie. Ælt i 15 minutter, lad stå i 10 minutter, og ælt derefter igen i 10 minutter. Dejen er lidt klistret, det er normalt. Hvis dejen ikke er glat, så fortsæt med at ælte lidt mere.

2. Smør bradepanden godt, læg derefter dejen i og flad den ud, så den dækker hele bradepanden. Læg et smurt bagepapir ovenpå og sæt i ovnen (tidligere opvarmet til 50 °C), eller ved stuetemperatur (i varmt vejr) til hævning i 1 time og 30 minutter til 2 timer. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse. Tag brødet ud af ovnen, lav huller med fingerspidserne og læg de afskårne figner på 1 cm tykkelse i. Drys med rosmarin, pinjekerner og lidt fleur de sel. Pensl med rigeligt med olivenolie. Lad det hvile i 30 minutter.

3. Forvarm ovnen til 190 °C og bag i 30 minutter. Efter bagning skal du pensle med olivenolie igen for at nære focacciaen. Et twist med peberkværnen og nyd med det samme!

Velbekomme!