Er du i tvivl om, hvad du skal spise til aftensmad? Vi foreslår, at du prøver disse lækre ristede asparges! Selvom de fleste normalt koger eller damper denne forårsgrøntsag, anbefaler vi, at du prøver disse ristede asparges med labneh og za’atar lækkert kombineret med pitabrød.

Ingredienser:

  • 1 bundt asparges
  • 30 g smør
  • 4 spsk olivenolie
  • 3 spsk vand
  • 300 g hjemmelavet eller kommerciel labneh
  • salt
  • 1 tsk za’atar
  • Espelette peber
  • en håndfuld pistacienødder
  • granatæblekerner
  • dild

Forberedelse:

1. Start med at rengøre aspargesene. Hvis det er unge spirer, er det ikke nødvendigt at skrælle dem. Hvis ikke, så klip bunden af stilken, som er hård og fibrøs, og skræl dem derefter med en grøntsagsskræller. Tip for at undgå madspild: Behold skrællen til at tilføje smag til olivenolie for eksempel.

2. Kom smørret i en stor gryde. Lad smøret smelte til det er brunt, og læg derefter aspargesene i. Tilsæt 3 spsk vand, dæk til og lad dem koge forsigtigt i 10 minutter. Fjern låget og lad dem brune i smørret i yderligere 5 min. Imens knuses og ristes pistacienødderne.

3. Anret tallerkenen. Læg et godt lag labneh, og læg de lune asparges ovenpå. Tilsæt en knivspids fleur de sel, en knivspids Espelette peber og en god portion za’atar. Drys pistacienødder, et par granatæblekerner, 2 spsk olivenolie og et par kviste dild ovenpå.

4. Server straks med hjemmebagt pitabrød.