Disse hurtigtvoksende sæsonbestemte favoritter kan sås direkte i haven fra frøposen. Vintersquash, som kan dyrkes ved siden af ​​sine sommerfætre, fortjener sit navn, da den kan opbevares hele vinteren.Takket være det faktum, at de indeholder C-vitaminer, fibre, antioxidanter og beta-caroten, bekæmper squash, disse gavnlige “kraftværker”, sygdomme. Især vintersquash bidrager til et godt helbred.

Varme er tricket

At få succes med squash afhænger af at have en varm jord. Frø har brug for en tyve graders jord for at spire. Et alternativ er at dække jorden med sort plast i det tidlige forår for at varme den op, men lad være med at lægge squashen i blød, før den er helt uden risiko for frost. Squash er følsom over for frost både i begyndelsen og slutningen af ​​sin vækstcyklus – fortyndede planter overlever ikke kulde, og modnende squash kan blive beskadiget af efterårsfrost.
Fjern den sorte plastik på sydsiden for at undgå overophedning af jorden.’

Plantning og gødskning

Så squashen direkte i den varme jord. Så tre frø pr. stak med 45 cm mellem stakkene. Eller sæt frø med 15 cm mellemrum i rækker. Når planterne er blevet 5 – 8 cm tynde, så der er 30 cm mellem sommergræskarplanterne og 45 cm mellem vintergræskarplanterne.

Vinter squash vokser hurtigt, og deres vinstokke kvæler alt på deres vej. Hvis det er muligt, plant vintergræskaret i kanten af ​​haven og led vinstokkene fra midten af ​​haven. Vinstokke, der kommer ud i græsplænen, kan fuldstændig ødelægge græsset og få det til at gulne for tidligt.

Kompost før såning. Squash behøver generelt ikke mere befrugtning i vækstsæsonen. For meget kvælstof begrænser udbyttet. Hvis bladene synes at falme, kan du sprøjte dem med alger eller fiskeemulsion.

Høst

  • Skörda sommarsquashen när den är späd och skörda ofta. Skär av dem med en skarp kniv och låt en bit stjälk komma med. När det gäller vintersquashen så ta med minst 2 – 3 cm av stjälken. Följ nedanstående råd om squashskörd:
  • Gul sommer squash: Høst de aflange, når de er 10-12 cm lange, mens skindet stadig er tyndt nok til at spise. De buede varianter har tykkere skaller. Pluk disse når de er blevet 10 -12 cm.
  • Zucchini: Tjek vinstokkene dagligt, så snart de begynder at bære frugt. Tag dem tynde, 10-12 cm lange. Deres kvalitet har en tendens til at forringes efter 10-15 uger. Så dem med en måneds mellemrum for at forlænge høsttiden.
  • Rund squash: Høst dem, når de er mellem 5-8 cm i diameter. Vinstokkene giver afkast hele sommeren.
  • Vintersquash: Til høst af vintergræskar er det vigtigt at vente, vente og vente igen. Høst ikke vintergræskar, før stænglerne begynder at tørre ud og visne, eller når skindet er så hårdt, at du ikke kan klippe det med neglene (græskar er en undtagelse, de har en blød hud). Høst alt før den første frost. Frostskadede har kortere opbevaringstid.
  • Sæt vintersquashen i sollys i 10 dage. Hvis der er risiko for frost, så dæk dem til i løbet af natten eller flyt dem til et beskyttet sted. Dette får skallen til at hærde, hvilket er nødvendigt til vinteropbevaring. Stilken er også nødvendig for vellykket opbevaring. Bær aldrig squashen i stilken. Brug først dem, der har en afbrudt stilk.
  • Vintersquash fås i mange varianter: Agern (agern), Smørblomst (smørblomst), Butternut, Hubbard, Turban, Banan, delikat og græskar. Butternut og Buttercup får bedre smag efter et par ugers opbevaring, så spis de andre varianter først.