Beliggende i Sydafrika, i Cape Town, er dette et centralt sted at besøge! Beliggende ved foden af Taffelbjerget har denne have over 8500 arter af sydafrikanske planter og dækker 532 hektar. Grundlagt i 1913, er det en af de mest berømte botaniske haver i verden!  

Kirstenbosch Tree Canopy Walkway

En unik samling  

Den botaniske have Kirstenbosh har udviklet sig gennem årene, men blev oprindeligt designet af den geniale engelske botaniker H. Pearson. Hans mål for denne have var at skabe den første botaniske have i verden, der ville huse hele Sydafrikas flora på ét sted.  Dette sted samler, beskytter, udstiller og bevarer 7000 forskellige arter. 

Denne have er mulig takket være dens centrale placering. Bjerge omgiver haven, hvilket gør det muligt at beskytte vegetationen mod vinden og skabe et ideelt klima. Haven dækker 36 ha og er omgivet af et vildt landskab på 500 ha. Denne vildmarkspark er udstyret med mange vandrestier, der giver dig mulighed for at gå rundt og nyde denne afslappende oplevelse. 

Når du går gennem parken, vil du støde på vandfald, flisebelagte stier, grusveje, og du vil ikke være i stand til at modstå at lytte til fuglekvidderen, der tilføjer en magisk dimension til denne have. 

Hoveddammen, også kendt som liljedammen

En spektakulær variation 

Kirstenbosh Botaniske Have er opdelt i flere tematisk organiserede haveområder. Disse områder vil hjælpe dig med at forstå mangfoldigheden af planter, deres anvendelser og vil lette dit besøg. Du vil finde en medicinsk have med mange planter, der bruges til forskellige medicinske behandlinger, Gondwana-haven, hvor du kan beundre træer og planter, der går mere end 200 millioner år tilbage, eller en have med etårige planter, skulpturer, Proteaceae eller lokal flora.  

Et af de mest populære områder er Dufthaven. I denne have finder du de mest aromatiske blomster med enestående dufte, der giver dig mulighed for at nyde haven på en unik måde. Der er også en blindskriftsti, der giver synshandicappede mulighed for at nyde skønheden i disse haver.  

Kort sagt, ved at besøge denne have er du sikker på at blive blændet af en enestående mangfoldighed! 

Rød aloe vera