Butchart Gardens - fra trist ødemark til pragtfuld have

2 minutters læsning
Del

Butchart Garden er en enestående have, som ligger tæt på Victoria på Vancouver Island i Canada. Haven tiltrækker hvert år millioner af besøgende. De besøgende kommer for at nyde de smukke farver på de forskellige blomster og træer og for at lære om historien bag de smukke landskaber.  

En passioneret kvinde: Jennie Butchart

Den fantastiske have findes takket være en kvinde: Jennie Butchart. I 1904 flyttede Jennie og hendes mand Robert til Vancouver Island tæt på Victoria for at bygge en cementfabrik. Robert købte en ejendom, byggede et hjem der og begyndte at arbejde på stenbruddet. Da stenbruddet var tomt, var udsigten fra Jennies hjem ikke videre tiltalende, så hun besluttede sig for at lave det om til noget pænere. Så kom hun på at skabe en have (som nu er kendt som den sunkne have).  Lidt efter lidt, og med hjælp fra heste og vogne, lykkedes det Jennie at skabe en fantastisk have, der blev ved med at vokse (senere kom den japanske have, den italienske have, rosenhaven…) 

Folk forstod hurtigt, hvad det var Jennie havde skabt, og det blev en berømt attraktion for både lokale og besøgende fra hele verden.  

Med tiden og med hjælp fra hendes familie blev den enestående have en populær attraktion rundt omkring i verden og anerkendt som et National Historic Site of Canada med næsten 1.000 forskellige planter. 

En betagende have 

Når du går gennem denne imponerende have, vil du blive forbløffet over farverne, variationen i blomsterudstillingerne, vanddetaljerne og de høje træer.  

Haven er opdelt i temaer som den italienske have, rosenhaven, middelhavshaven, den japanske have og den sunkne have, der startede det hele. Takket være alle disse unikke dimensioner med inspiration fra hele verden, er du garanteret en tur jorden rundt!  

Sjove aktiviteter for alle – hele året rundt

Takket være diversiteten af blomster og træer, så kan du besøge Butchart Gardens uanset årstiden. I foråret kan man nyde synet fra blomsterne, der springer ud og duften herfra. Om sommeren kan du tage et kig på den smukke have og lytte til livemusik. Om efteråret kan du nyde lyden af knitrende blade, mens du går rundt mellem de røde ahorntræer. Om vinteren skaber julelysene en magisk stemning.  

Butchart Gardens er ikke kun smukke blomster, du kan også nyde al den underholdning, der er på stedet. Kaffebarer, restauranter, souvenir-butikker, karruseller, koncerter og meget mere, der er noget for enhver smag!  

2 minutters læsning
Del