Hvis du ønsker at vide mere om vidunderne i den botaniske have i Rio de Janeiro, så skal du læse denne artikel! Se de 5 grunde til at besøge den vidunderlige botaniske have i Rio de Janeiro! 

1) En fredelig have i hjertet af byen

Med en placering i hjertet af den travle og larmende by Rio de Janeiro vil et besøg i parken give dig mulighed for at nyde en fredelig oase midt i den brasilianske hovedstad. Haven er en perfekt aktivitet for alle! Tag din familie med på en sjov udflugt i skyggen af gigantisk bambus, tag af sted med dine venner eller alene for at nyde dette unikke sted og slip væk fra hverdagen i et par timer. 

Der er forskellige måder at besøge haven på: på en guidet tur for at lære mere om dette paradis med stor biodiversitet, på cykel for at få lidt fysisk aktivitet oveni eller til fods for at nyde dette afslappende sted fuldt ud. Alle måder er gode! 

Når dit besøg er ved at være slut, så besøg restaurant-området og få slukket din tørst eller tjek Parque Lague, som ligger lige ved siden af! 

2) En imponerende variation af arter

Haven er et sted, hvor besøgende udefra og lokale kan nyde den brasilianske biodiversitet og verdens flora i et par timer.

Med et overfladeareal på 540.000 m² (en total på 137 hektar) og mere end 8.000 forskellige plantearter er haven på top 10 listen over de største botaniske haver i verden!

Med vandfald, broer, springvand og gigantiske palmer som når en højde svarende til en 15-etagers bygning, bliver du ikke skuffet!

3) En have opdelt i unikke områder

Som du nok allerede ved, har denne botaniske have en stor variation af arter, og derfor er den temaopdelt i flere små haver. Du kan finde tropiske haver, afslappende japanske haver, smukke havegange med imponerende palmer, kaktus-drivhuse, farverige orkidé-drivhuse og meget mere!

En af de mest anerkendte steder i haven er uden tvivl Barbosa Rodrigues Allé, en allé med palmetræer som ender ud i et forrygende springvand fra det 19. århundrede. 

4) Bliv overrasket af usædvanlige dyr

Udover den imponerende biodiversitet, så har den botaniske have i Rio de Janeiro også et rigt dyreliv.  Mens du går rundt, så kan det være, at du hører lyden af grene, der knækker, men du skal ikke være nervøs. Det er bare aber, tukaner og andre farverige fugle, som nyder livet i parken. Dyrelivet bidrager til charme og atter en dimension til biodiversiteten i parken.

5) En kulturhave med verdensomspændende vigtighed

Den botaniske have i Rio de Janeiro blev grundlagt tidligt i det 19. århundrede af John VI af Portugal for foden af kristus-statuen Cristo Redentor og åbnede for første gang dørene for publikum i 1822.

I 1992 blev den botaniske have i Rio de Janeiro optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og et par år senere blev den en del af Mata Atlantica Biosphere Reserve.

I dag er haven et vigtigt symbol for byen.