Såden sår du græs

2 minutters læsning
Del

Græs er en vigtig del af haven, som, hvis det plantes og plejes korrekt, kan skabe et smukt grønt og glat landskab. At have et perfekt græs starter med plantning, som ikke er så kompliceret, som det ser ud. I denne artikel lærer du, hvordan du planter græs i 4 nemme trin.

Det skal du bruge:

  • En rive
  • Gødning
  • Kompost eller frisk jord
  • Græsfrø
  • En frøspreder, hvis du har med et stort areal at gøre
  • vand

Trin 1: Forbered overfladen

Før du planter frø, er det vigtigt at tage sig af overfladen. Løsn det øverste jordlag med en rive, og fjern alt affald (sten, grene, …), som du måtte støde på, så frøene har en klar overflade at vokse på.

Når jorden er løs og fri for affald, skal du blot glatte den ud med en rive. Det vil forhindre, at der samler sig vand i visse områder. Det er også under dette trin, at det anbefales at tilsætte kompost, gødning eller frisk jord for at give de fremtidige frø alle de næringsstoffer, de har brug for til at vokse ordentligt.

Trin 2: Plant frøene

Frøene kan spredes i hånden (til mindre arealer) eller med en spreder (anbefales til større arealer). Hemmeligheden bag et jævnt og fyldigt græs er at sprede frøene jævnt ved at overholde den anbefalede tæthed, der er angivet på pakken. For mange frø på ét sted vil forhindre dem i at få de nødvendige næringsstoffer og vand (og derfor ikke vokse ordentligt), men for få frø vil føre til en sparsom græsplæne.

Trin 3 : Dæk dine frø til

Når du har spredt dine frø, skal du dække dem med et tyndt lag jord. Du kan også (eventuelt) tilføje et lag halm eller andet mulch for at forhindre frøene i at koge op og beskytte dem mod vinden, indtil græsset begynder at vokse.

Trin 4 : Vand frøene

Når dine frø er spredt og dækket, må du ikke glemme at vande græsset! I de første par dage (indtil græsset er ca. 1 til 2 cm) skal du vande en eller to gange om dagen for at sikre, at det forbliver fugtigt. Efterhånden som græsset vokser, kan du nedsætte vandingshyppigheden.

Trim
Trim® Plænegræs – Luxery Turf

Består udelukkende af græssorter, der er specielt udviklet til plænebrug (turfsorter). Trim Plænegræs har en hurtig fremspiring og giver en flot, tæt og robust plæne, der er velegnet til de fleste formål. Kan udsås i såvel sol som skygge.

2 minutters læsning
Del