2 minutters læsning
Del

I marts/april, hvor temperaturen jævnligt er over 8 grader, begynder græsplænen at vokse lidt efter lidt. Du bør vente omkring to uger med at klippe, så græsplænen når at komme sig efter vinteren. En god rettesnor kan være, når de første forårsblomster har kigget op.

Efter en lang vinter er det også vigtigt at gøde din græsplæne. Det vil styrke rødderne, og plænen kommer godt fra start inden den tunge vækstsæson.
En almindelig hændelse er, at plænen har fået mos, hvilket i høj grad skyldes, at den ikke har fået nok næring. Derfor er regelmæssig gødskning af plænen vigtig.
Andre årsager til mos kan være, at græsset er blevet klippet for kort, at området er skygget for solen eller at jorden simpelthen er for kompakt.
Forsøg ikke at rive mosset ud, før det er blevet behandlet, da det kun vil sprede sporer og gøre tingene værre.

Påfør Stroller PLUS Moss, der effektivt bekæmper mosset, mens du gøder. (Husk blot at bruge handsker, når du spreder i hånden og undgå stenplader, da de kan blive misfarvede af jernsulfatet.) Mosset bliver sort i løbet af en uge og efter endnu en uge, når mosset er dødt, er det bare at rive resterne væk, hvis det ønskes.

Trim
Trim® Extra mod mos

Ligner din græsplæne mest af alt en stor mosplæne? Det er der råd for. Du kan selvfølgelig vælge at gå i gang med at fjerne det manuelt ved hjælp af en rive eller lignende, men der findes også hurtigere løsninger. Du kan f.eks. fjerne alt mosset ved at vælge produktet Trim® Extra mod Mos. Samtidig gøder du plænen, så den i stedet vokser sig stærk og dermed virker ekstra indbydende, når du inviterer til havefest eller byder børnene op til fodboldkamp.  Gødningen er et godt middel til at undgå mos, da mos stortrives i en næringsfattig jord. 

2 minutters læsning
Del