3 minutters læsning
Del

Når jordtemperaturen falder, graver de i 10-20 cm dybde, hvor de gemmer sig, indtil foråret kommer. Det betyder, at det i det tidlige efterår – altså inden temperaturerne falder – er vigtigt at få bugt med larverne og dermed forhindre nogle af de mest almindelige problemer med græsplæner, inden de overhovedet starter.

Om foråret, når larverne kravler op af jorden, spiser de ikke meget, hvilket gør det sværere at kontrollere dem. De skader man ser på græsplæner om foråret opstod allerede efteråret før, hvilket gør det endnu vigtigere at tage fat på det problem om efteråret. Hvis du bekæmper dem i efteråret, kan du begrænse skaden markant. Prøv det allerede i efteråret.

Caterpillar kontrol ved hjælp af neglesandaler

En undersøgelse viser, at hvis du går gentagne gange (3-5 gange) på en larveskadet græsplæne med neglesandaler, kan mængden af ​​larver halveres – bogstaveligt talt.

For mere effektiv kontrol skal du vande plænen dagen før du planlægger at “sømme” den. Ved at tilføje ca. 0,5-1,5 cm vand, vil larverne kravle op til overfladen – og dine neglesandaler. Vandet blødgør også jorden, hvis den er tør og gør det lettere for piggene og at trænge igennem.

Caterpillar kontrol ved hjælp af kultivator

Meget dødt græs på din græsplæne beskytter larverne mod eventuelle pesticider. Hvis du planlægger at bekæmpe larver, og din græsplæne er dækket af dødt græs, der er højere end 1,5-2 cm, bør du rydde det, før du bruger pesticider. Forskellige typer græs skal ryddes på forskellige tidspunkter. Find ud af, hvornår det skal gøres, inden du går i gang.

Vandingstips

Larver trives i fugtig jord og i sparsomt tyndt græs. Hvis du sjældent vander plænen, men så rigeligt, vil tyk græstørv med dybe rødder trives, og larver vil ikke trives. Denne vandingsmetode forhindrer også biller i at lægge æg i din græsplæne – æg der bliver til larver.

Trim
Trim® Plænegødning

Er din grønne græsplæne ikke længere helt så grøn, som den burde være? Og trænger den mest af alt til en kærlig hånd for at kunne fremtræde fra sin flotteste side? Så er det oplagt for dig at gøre brug af Trim® Plænegødning, som sikrer, at plænen bliver mere tæt og stærk, samtidig med at den fremtræder både grønnere og mere ensartet. Den grønne græsplæne indbyder, modsat den gule, udtørrede plæne, til skønne stunder som leg og boldspil med børnene, picnic med vennerne og hyggelige sammenkomster. Alt dét kan du få ved at følge de ovenstående trin og blot lade Trim® Plænegødning gøre arbejdet for dig, så du det næste lange stykke tid kan glæde dig over din grønne plæne. 

At sætte for mange frø – en taktik

Gør din græsplæne tykkere ved at så for rigeligt om efteråret eller foråret. En tyk græsplæne får både larver og biller til at trives. Brug dog ikke denne teknik, hvis du behandler med pesticider, der indeholder præ-emergent (som forhindrer frø i at spire) herbicider. Glem ikke, at denne taktik kun er et af værktøjerne i din søgen efter at opnå en frodig grøn græsplæne.

Hold haven ren

Pluk larver og skadedyr i hånden, når du sår grøntsager og gør rent i din have. Smid dem i sæbevand, del dem med en skovl eller smid dem som kaffe til nærmeste fugl.

3 minutters læsning
Del