Nogle tips til ukrudtsbekæmpelse 

2 minutters læsning
Del

9 enkle råd til, hvordan du slipper af med ukrudt

  1. Ukrudtsbekæmpelse er mest effektivt, når ukrudtet er i vækst, normalt i perioden marts – september. Der er så et større overfladeareal, der kan optage pesticidet. Den er ikke egnet til at sprøjte, når det blæser, eller når ukrudtet ikke vokser. Vand overfladen en eller to dage før brug af herbicider i tørre perioder.
  2. Brug herbicider, når det er vindstille for at undgå at sprøjte de planter, du vil beholde. Når du sprøjter i nærheden af ​​en plante, du vil beholde, så dæk den med pap som beskyttelse, eller sæt store udskårne sodavandsflasker uden bund over ukrudtet og sprøjt i dem.
  3. Hvis du planlægger at genplante på en sprøjtet overflade, skal du bruge et biologisk nedbrydeligt pesticid. Disse kan også bruges til at rydde en grøntsagsmark inden plantning eller såning.
  4. Knus stilkene på padderok før sprøjtning. Dette nedbryder den vokslignende overflade og pesticidet kan lettere trænge igennem.
  5. Hvis klatreukrudt har snoet sig rundt om andre planter i haven, så snurre dem forsigtigt op (uden at beskadige dem, du vil beholde), og når ukrudtet så ligger i en bunke på jorden, sprøjtes det med et ukrudtsmiddel.
  6. Børn og kæledyr behøver ikke at holdes væk fra den behandlede overflade, når herbicidet er tørret. Alle Bayer-herbicider er godkendte og kan bruges i private haver.
  7. Er der tale om græsædende kæledyr, f.eks. marsvin, kaniner og skildpadder er det bedst at holde dem væk, indtil ukrudtet dør. Dette skyldes, at visse ukrudtsbekæmpelsesmidler kan gøre ukrudt med dårlig smag velsmagende og omvendt.
  8. Sørg for at vælge den bedste pasform og i den rigtige mængde til det, du skal lave. De Ready to Use varianter er nemme at bruge; ingen dosering eller blanding er påkrævet. Vælg 1-liters flasker til mindre områder eller til specifikt ukrudt. Til større overflader er der koncentrat som er en ren, enkel og prisbillig metode, hvor du bruger en vandkande eller sprøjte.
  9. En undersøgelse lavet af avlere viste, at ukrudt med håndkraft ofte gav mange rygproblemer. Mere end hver tredje avler havde lidt af “ukrudtsrelaterede” rygsmerter. Osteopater råder til at ligge på knæ og bruge herbicider!

Trim
Trim® Toxan Plænerens

Er din græsplæne præget af uønsket ukrudt flere steder?  Så kan vi varmt anbefale, at du benytter Trim® Toxan Plænerens – et middel, der er klar til brug, og som kan anvendes på alt bredbladet ukrudt, der måtte vokse frem mellem græsset. Produktet bekæmper effektivt alt bredbladet ukrudt i plænen, og da det optages i bladene og herefter transporteres ned gennem planten og ned til roden, hvor bekæmpelsen sker, er du sikker på, at der ikke opstår en genvækst.  Skader ikke græsset Tár hele ukrudtet, også roden Bredtvirkende og effektivt Plantebeskyttelsesmidler skal anvendes på forsvarlig måde. Læs altid etiketten og oplysninger om produktet før anvendelse.

2 minutters læsning
Del