Hvordan ser du, at en græsplæne skal luftes?

2 minutters læsning
Del

Tegn på, at din græsplæne trænger til luftning

Plænepleje afhænger af nogle få grundlæggende opgaver: slå græsplænen, gøde den, rydde den for ukrudt og luftning. Hvis du udfører disse fire regelmæssigt, vil dit græs hurtigt være på vej til at blive perfekt. Det er nemt at opdage, hvornår græsplænen skal slås, gødes eller trænger til ukrudtsbekæmpelse, men at vide, hvornår den skal luftes, er mindre oplagt – hvis man ikke kender symptomerne.

I nogle tilfælde behøver du ikke at teste græsplænen for at forstå, at den skal luftes. Jord, der trampes meget på, så den bliver kompakt, trænger til regelmæssig luftning. Kompakt jord komprimerer rødderne og forhindrer deres evne til at udfylde deres funktion – og forhindrer plænen i at blive frodig. Hvis du ofte kører på din græsplæne, ser dit græs sandsynligvis allerede sparsomt ud og langt fra ideelt. Vægten af ​​et køretøj – eller endda en plæneklipper – gør jorden kompakt, så det er vigtigt at ændre mønster og retning ved klipning, så det tager længere tid for den at blive kompakt.

Tung, mudret jord eller jord med et lag tørt græs eller halm betyder også, at det skal luftes. Græsplæner, der er slidte af fodgængertrafikken, visner hurtigt i tørvejr, eller en græsplæne, der indeholder meget kløver, trænger begge til at blive luftet. Hvis vandpytter har en tendens til at dannes efter regn, og de tager lang tid at tørre ind, viser det, at det vil være en fordel at lufte det. Hvis græsset holder op med at vokse, når det er varmt i august, og jorden føles hård som sten, skal du lufte den. Sidst men ikke mindst, hvis du aldrig har luftet din græsplæne, er der en god chance for, at den er nødvendig, men du kan lave en simpel test for at stille diagnosen med sikkerhed.

Huskeliste til beluftning

Beluftning skal udføres hvornår:

  • Vandpytter dannes på plænen efter regn.
  • Køretøjer kører eller parkerer på græsplænen.
  • Det er svært at skubbe en skruetrækker eller kuglepen ned i jorden.
  • Jorden er tung og mudret.
Trim
Trim® 2-i-1 gødning + kalk

Trim er en fremragende gødning til hele haven. Trim er også ideel til køkkenhaver og bede, da den har et lavt klorindhold, og kalken forhindrer forsuring. Kalken forbedrer jordens pH-værdi, hjælper med at opretholde en god jordstruktur og tilfører kalk. På den måde udnyttes næringsstofferne i jorden optimalt, planterne bliver mere frodige, forbliver sundere og græsset bliver grønnere. OBS! Må ikke anvendes på rhododendron og andre planter med sur jordbund, der ikke har brug for kalk.   • Gir grønnere græs • Sundere planter • Større rodsystem • Bedre mikroliv i jorden

2 minutters læsning
Del