3 minutters læsning
Del

4 grunde til at bruge denne teknologi

 • Det sparer tid. Teknologien reducerer den tid, du skal bruge på pleje af din græsplæne med 40 % – du behøver ikke længere at passe på det afklippede græs.
 • Det sparer penge. Når det afklippede græs får lov at blive, skal man ikke længere bruge penge på at købe affaldssække til det eller betale gebyrer for at hente haveaffald.
 • Det sparer gødning. Græsafklippet sparer 25 % af udgifterne til gødning til græsplænen. 50 kg græsafklip kan producere 1,5-2 kg kvælstof, ¼ – ½ kg fosfor og 1,5-2 kg kalium (disse tre stoffer er de vigtigste ingredienser i plænegødning)..
 • Det sparer plads på lossepladser. De 3 tons afklippet græs, der er nævnt ovenfor, ender i nogle kommuner på lossepladser. Græsgenbrug betyder, at plænerne får deres græs tilbage.

Trim
Trim® Plænegødning

Er din grønne græsplæne ikke længere helt så grøn, som den burde være? Og trænger den mest af alt til en kærlig hånd for at kunne fremtræde fra sin flotteste side? Så er det oplagt for dig at gøre brug af Trim® Plænegødning, som sikrer, at plænen bliver mere tæt og stærk, samtidig med at den fremtræder både grønnere og mere ensartet. Den grønne græsplæne indbyder, modsat den gule, udtørrede plæne, til skønne stunder som leg og boldspil med børnene, picnic med vennerne og hyggelige sammenkomster. Alt dét kan du få ved at følge de ovenstående trin og blot lade Trim® Plænegødning gøre arbejdet for dig, så du det næste lange stykke tid kan glæde dig over din grønne plæne. 

Sådan genbruges græs

 • Det behøver du ikke noget særligt udstyr til. Du kan bruge enhver model plæneklipper. Når du bruger en ikke-gødende plæneklipper, skal du fjerne græsopsamleren og isætte en prop i stedet. Mange plæneklippere har et udstyrssæt, der kan gøre det til en gødningsplæneklipper. Overvej at købe et gødningsblad, der hakker græsset i mindre stykker.
 • Klip græsset til en tredjedel af bladets længde ved hver klipning. Det gør græsset sundere, fordi græsset skæres i mindre dele, der nemmere nedbrydes. Bliver græsset for højt på grund af vejret eller du er på ferie, så klip og kør så over det afklippede græs igen, så de bliver hakket i små stykker og spredt.
 • Hold plæneklipperens kniv skarpt. Matte blade trækker græsset af, hvilket får det til at blive brunt i kanterne. Hav en skarp ekstra klinge, så du kan udskifte den hurtigst muligt og dermed ikke gå glip af at lave et godt snit.
 • Klip kun, hvis græsset er tørt.
 • Når du skal købe en plæneklipper, så overvej at købe en gødnings- eller genbrugsplæneklipper. Batteridrevne elektriske plæneklippere er stærke nok til en have i normal størrelse. For at lette opladningen af ​​batteriet skal du vælge en model, hvor batteriet kan tages ud. Det er især værdifuldt i kolde klimaer, hvor du opbevarer plæneklipperen i et koldt rum om vinteren, og at batteriet kræver en temperatur over nul.

Myter om genbrug af græs

To almindelige misforståelser om genbrug af grus: at det forårsager et lag tørt græs eller halm og spreder sygdomme. Disse udsagn er ikke sande.

 • Tørt græs eller halm dannes af de dele af græsset, der ikke rådner let: f.eks. rødder, stængler og grundstammer. Klippet græs består af 75-80% vand og nedbrydes meget hurtigt.
 • Plænesygdomme spredes, når omstændighederne fremmer dem, og plænen er i dårlig stand. De fleste sygdomme udvikler sig, når plænerne vandes forkert og dårligt gødet.

Grunde til ikke at genbruge græs

Når græsplænen af ​​en eller anden grund ikke kan klippes og græs vokser meget højt, bør du ikke genbruge græs. I stedet samler du det afklippede græs og genbruger det på en af ​​følgende måder:

 • Komposter det.
 • Brug det som gødning omkring stauder eller grøntsager.
 • Bland det i jorden i områder, der skal genplantes.
 • Genbrug ikke græsset, hvis plænen er blevet behandlet med sprøjtegifte med en forebyggende effekt.

3 minutters læsning
Del