Identificer det mest almindelige ukrudt i din græsplæne

5 minutters læsning
Del

Der findes mange forskellige typer af ukrudt. Læs vores guide, hvordan du kan identificere de forskellige typer bl.a smørblomster, kløver og tusindfryd og hvilket produkt du kan bruge til at bekæmpe dem.

Chenopodium (Målla)

Hvad skal du kigge efter: Spirformede enårige, nogle gange med rødlige stængler, med ovale eller diamantformede lysegrønne blade og klaser af lysegrønne blomster. Tidligere brugt som grøntsag indtil den mere velsmagende spinat tog over i det femtende århundrede..

Hvor skal man kigge: På kanter og i blomsterbede.

Åkervinda

Hvad skal du kigge efter: En klatreplante, der kan blive op til 3 m høj og bærer store trompetlignende hvide eller afskårne blomster i perioden juni-september. Kan kvæle andre planter, da den vikler sin stængel omkring dem. Spreder sig gennem underjordiske krybende rødder og med frø. Man kan rydde Åkervindan væk ved at grave den op, men da der kan dannes en ny plante af den mindste lille roddel, der er tilbage, vender problemet tilbage efter kort tid.

Hvor skal man kigge: På kanter og i blomsterbede.

Kirsebær skål

Hvad skal du kigge efter: Tætte grupper af hvidblomstrende ukrudt, der kan blive op til en meter høj. Rillede, hule stængler. Spreder sig gennem underjordiske stængler og nogle gange med frø. Hvis du planlægger at grave dem op, skal du sørge for at fjerne den mindste del af den tykke hvide rod, da en ny plante kan vokse tilbage fra den mindste del tilbage.

Hvor skal man kigge: På kanter og i blomsterbede.

Smørblomster

Hvad skal du kigge efter: Et vedvarende ukrudt med lange løbere og krybende rødder, der kan give alvorlige problemer i græsplæner og blomsterbede. Bladene er trekantede og trekantede. På græsplæner danner de en flad bue, som plæneklipperen ikke kan få adgang til. Det er et meget aggressivt ukrudt, som kan invadere store områder.

Hvor skal man kigge: I blomsterbede, kanter og på græsplæner.

Ängsgräs

Hvad skal du kigge efter: Det du skal kigge efter er etårig græs, der spreder sig mere med frø end løbere. Det er et blomstrende græs, der danner totter og nogle gange har korte stængler, der kravler på jorden. Den kan være svær at udrydde, da den danner frø hele året rundt.

Hvor skal man kigge: Forekommer naturligt i græsplæner, men kan spredes til gange og blomsterbede.

Nælde

Hvad skal du kigge efter: En flerårig plante, som kan være ret svær at komme af med på grund af sine brændende blade. Det spredes ved hjælp af underjordiske rødder. Den er ret nem at trække op, hvis du har handsker på. Selvom det er ukrudt, kan det fx bruges til at aktivere kompostbunker, fordi bladene er rige på kvælstof og det kan bruges til fremstilling af gødning!

Hvor skal man kigge: I blomsterbede og på kanter.

Kløver

Hvad skal man kigge efter: Klargröna blad med dess välkända tre bladflikar. En perenn som orsakar stora problem i gräsmattan där deras klargröna blad skiljer sig från resten av gräset under torra perioder. Klövern blommar mellan maj och september och sprider sig genom frön och tillväxt och kan snabbt breda ut sig över stora ytor.

Hvor skal man kigge: I blomsterbede, kanter og på græsplæner.

Tusindfryd

Hvad skal du kigge efter: Tusindfryd kan enten forskønne eller ødelægge en græsplæne alt efter hvad du synes om dem.Et par nuttede tusindfryd er ikke det store problem, men de spreder sig gennem frø og kan fuldstændig overtage en græsplæne på kort tid. Plantens skeformede blade vokser i fast rodfæstede rosetter, der er svære at fjerne ved almindelig græsslåning.

Hvor skal man kigge: I blomsterbede, kanter og på græsplæner.

Åkerfräken

Hvad skal man kigge efter: En invasiv staude med meterlange krybende rødder, der er så stærke, at de kan komme igennem asfalt. De tyndt forgrenede stængler vokser på al slags jord fra sandet til moset. Om foråret har de aspargeslignende knopper i toppen.

Hvor skal man kigge: I blomsterbede, kanter og især i nærheden af ​​våd jord.

Groblad

Hvad skal man kigge efter: Ett alltid grönt perennogräs som sprider sig genom frön och som kan finnas var som helst! Du känner igen den på dess läderliknande anhopningar av blad och spretiga små blommor. Den har mycket starka rötter svåra att dra upp dem för hand.

Hvor skal man kigge: I blomsterbede, kanter og på græsplæner.

Bevæge sig

Hvad skal man kigge efter: Primitive jordplanter, der trives på fugtige steder. Kan forekomme lidt overalt men især under træer og hække men stadig i græsplæner.

Hvor skal man kigge: I blomsterbede, kanter og på græsplæner. Og langs hække, ved skure, i gange og indkørsler.

Maskrosor

Hvad skal man kigge efter: En roset af mørkegrønne jordnære blade med deres typiske gule blomster, som man ser om sommeren, bladene breder sig ud og skygger for græsset, der får for lidt lys. Spreder sig gennem frø. Har en lang nåleformet rod. Efterlad ikke noget af roden, når du graver den op, da planten kan vokse tilbage fra den mindste roddel.

Hvor skal man kigge: I blomsterbede, kanter, på græsplæner og gangbroer.

Trim
Trim® Toxan Plænerens

Er din græsplæne præget af uønsket ukrudt flere steder?  Så kan vi varmt anbefale, at du benytter Trim® Toxan Plænerens – et middel, der er klar til brug, og som kan anvendes på alt bredbladet ukrudt, der måtte vokse frem mellem græsset. Produktet bekæmper effektivt alt bredbladet ukrudt i plænen, og da det optages i bladene og herefter transporteres ned gennem planten og ned til roden, hvor bekæmpelsen sker, er du sikker på, at der ikke opstår en genvækst.  Skader ikke græsset Tár hele ukrudtet, også roden Bredtvirkende og effektivt Plantebeskyttelsesmidler skal anvendes på forsvarlig måde. Læs altid etiketten og oplysninger om produktet før anvendelse.

5 minutters læsning
Del