2 minutters læsning
Del

Blåbær kræver meget sur jord for at vokse og give. Jordens pH skal være mellem 4,0 og 5,5; fortrinsvis mellem 4,5 og 4,8.

Nogle jorde har denne pH-værdi, men det meste af tiden skal du ændre pH-værdien af ​​din jord. Det gør du ved at tilsætte tørvestrøelse, bomuldsfrømel, jernsulfat eller svovlsyre med langsom optagelse. Kompostering med egebladskompost, fyrrenåle eller fyrrebarkkompost er også med til at bevare jordens surhed.

Blåbær har et lavt rodsystem, hvilket gør dem til et ideelt valg til dyrkning i containere eller haveland. Især i områder med naturlig basisk jord.

Flere tips til succes

Når først du har den rigtige pH-værdi, er det ikke svært at holde blåbærbuskene sunde og produktive. De skal være veldrænede og i fuldt sollys. Du får en god høst ved at kompostere. Sørg for at jorden konstant er fugtig og fjern ukrudt under buskene. Sæt net op for at beskytte de modne bær mod fugle. Find ud af, hvordan du bedst trimmer dem.

Bestøvning: Fra blomst til bær

Blåbær er selvbestøvende, men du får en bedre høst, hvis du planter mere end én sort af dem, så de kan krydsbestøves. Vælg sorter, der blomstrer på samme tid. Spørg din lokale planteskole/havebutik for det bedste valg.

Ofte stillede spørgsmål om blåbær

Hvornår skal man begynde at høste?

Buskene begynder at bære frugt tre år gamle og giver fuld høst fr.o.m. det fjerde år. Køb 2-3 år gamle planter. I løbet af det første år fjerner man alle blomsterne, så der udvikles et stærkt rodsystem.

Hvor stor bliver høsten?

Udbyttet varierer afhængigt af sorten men giver normalt – når de er færdigvoksne (8-10 år) – omkring 2 liter pr. busk.

Hvor mange planter er der brug for?

Sæt to buske pr. person for at få nok bær.

Skal jeg sætte planterne i rækker?

Hvis du ikke har et stort antal buske, så sæt dem i grupper.

Trim
Trim® Drivhusnærning

Indeholder næringsstoffer som er nødvendige for en sundere vækst, bedre smag og et større udbytte. Velegnet til hobbydrivhuse, mistbænke og kapillærvanding. Indeholder biostimulanter, for bedre rodudvikling og styrke samt gør planten mindre stresset i perioder med undervanding eller stor frugtbelastning.

2 minutters læsning
Del