Storslået og storslået

Buskene får blomster, der kan være pink, rød, lavendel, blå, lysegrøn eller hvid.

Indstil så de får morgensol og er i skygge om eftermiddagen (og sydpå i halvskygge hele dagen). Jorden skal være veldrænet og rig på organisk materiale og vandes rigeligt. Som belønning får du en spektakulær blomsterpragt.

Skift farven på blomsterne

Hortensia-blomster (af typen Mophead, Lacecap og Panicle) kan ændres i farve – fra blå til pink og omvendt. Blomsterne fra andre hortensia-varianter bevarer samme farve, men mange hvide skifter til lyserøde, når de begynder at visne.

Blomstens farve afhænger af jordens aluminiumindhold og det afhænger igen af ​​jordens pH-værdi. Sur jord (som indeholder mere aluminium) giver blåtonede blomster og basisk jord giver lyserød. Det er nemmere at få lyserød til at blive blå end omvendt. Processen tager omkring et år.

  • For at få blå blomster: Bland 1 spsk aluminiumsulfat med ca. 4 liter vand. Vand 2-3-årige frøplanter med det en gang om måneden i vækstsæsonen. Vand først som normalt. Hæld derefter langsomt opløsningen på for at undgå at brænde rødderne. Brug gødning med et lavt indhold af fosfor og et højt indhold af kalium .; Undgå knoglemel og superfosfat.
  • For at få lyserøde blomster: Tilføj dolomitkalk til jorden flere gange om året for at hæve pH-værdien (må ikke overstige 6,2). Brug gødning med højt fosfatindhold (som f.eks. 25-10-10), hvor tallet i midten står for fosfat.